Základní informace a zdraví mužů


Milostné hrátky patří k životu, tak jako potřeba jíst, pít nebo spát. Problém nastává, pokud je nějaký problém a sex není přesně podle Vašich představ. Jedním z takových problémů, které může pár postihnout je nekvalitní mužská erekce. O erekci je možné z obecného hlediska říct, že se jedná o přirozený proces, který je právě důležitý nejen pro mužskou sexualitu, ale také je důležitý pro reprodukci. Pojďme si toto téma trochu blíže rozebrat a podívat se třeba i na to co může zapříčinit nekvalitní erekci. Abychom se dostali k podstatě věci je nejprve důležité si vysvětlit co je vlastně ta erekce.

milsotný život

Jedná se o stav, kdy dochází k naplnění penisu krví, následné ztuhnutí penisu a jeho zvětšení. Současně se při tomto procesu uzavírají žíly, které za normálních okolností odvádějí krev z penisu, což teda udržuje erekci. Erekce sama o sobě je proces, do kterého se zapojuje nejen nervový systém, ale také systém cévní a hormonální. Bohužel mnoho mužů se potýká s problémy s erekcí. Tím nejčastějším a nejznámějším problémem je erektilní dysfunkce. Jedná se o stav, kdy muž nemůže dosáhnout nebo udržet dostatečnou erekci, která by vedla k uspokojivému pohlavnímu styku.

erekce

Jedná se o problém, který může být pouze dočasný, ale také může přejít do chronického stavu. Mezi fyzické příčiny tohoto stavu je možné zařadit několik onemocnění. Jedná se například o kardiovaskulární onemocnění, diabetes mellitus, obezita, vysoký krevní tlak, ale také třeba hormonální nerovnováha. Příčiny mohou být také psychického rázu. Jedná o stavy, které lze pojmenovat jako stres, deprese, úzkost, ale také problémy ve vztahu. Mnoho pánů by se zeptalo, zda má tento stav nějaké řešení. A ano, má. V prvé řadě je potřeba změnit životní styl, psychoterapie, ale také třeba léky, které podporují erekci. Jako možnost léčby se také nabízí chirurgický zákrok v podobě penilních protéz nebo cévní chirurgie.